lørdag 19. april 2008

Vårlig lørdag i Drøbak - Stemningsrapport

Foto: Kow d.e. 190408 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Noen av Drøbaks glade musikanter utenfor Storgata 2. Dit de kom kjørende i Tøffetoget, mens de lot glad musikk tone ut over en solfylt by og mange utegående Drøbakborgere og besøkende. Etter konserten utenfor Galleri Creative, gikk musikantene på ny om bord i toget og kjørte rundt i byen og spredte glede.

Dette var en vårlørdag slik vårlørdager i Drøbak skal være. Deilig vær. Mye folk. Og mange aktiviteter.

Glade musikanter spilte glade melodier, og folk koste seg.

På torget var det ekstra mange frimarkedsboder. Etter dialektene å dømme, var det få innfødte Drøbakinger blant dem som hadde bruktgjenstander, rariteter, bøker og klær å selge. Selv kom vi i prat med Tommy Vister fra Sarpsborg, som har stått på Drøbak torg flere ganger tidligere, men da helst på vinteren. Han var fornøyd med været, stemningen og salget.

De fleste nøyde seg med å se på, slik det alltid er på frimarked. Det kan jo hende man kommer over en godbit eller to, og noen varer skiftet da eier mens vi så på.

Skal vi dra noen slutning på grunnlag av hammerslagene, er omskapingen av Molle til Peppes Pizza i rute, og utenfor Det gamle bakeri nøt folk et raskt måltid eller en kopp kaffe i sola. Det samme gjorde mange ved kiosken på Molo B som snart må gjøre klar flere sitteplasser.

I Båthavna var det liv som vanlig. Salg fra fiskeskøyte, og mange solhungrige ved Skvulpen, Redaktør Aage Hansens Promenade - og på Skipperstua. Og i Båthavna og på Hamborgstranda var det dykkere, mens huseierne i Kroketønna iherdig vasket husene sine og fjernet vegstøv og skitt fra sur nedbør.

Et lite skår i gleden var det likevel. Rolf Grovens utstilling i FS&ATH fikk vi ikke sett. Den åpnet først klokka 1400. Er det lurt? Da har vel folk gått hjem?

Skjønt, de fleste venter sikkert med glede på å se Groven og bildene hans. Den største provokatøren i norsk bildende kunst. Vi skal nok ta igjen det forsømte.

Ingen kommentarer: