søndag 20. april 2008

Grevlingen graver igjen

Foto: Kow d.e. 200408 ©
Klikk på bildet og se større versjon


Disse hullene gravde grevlingen natt til 20. april. I nederkant av bildet skimtes noen av de hullene den gravde i fjor høst. Disse hullene har jeg møysommelig fylt med jord og frø, men grevlingen lager nye før hullene fra i fjor har rukket å vokse til.



Foto: Kow d.e. 190408 ©

Klikk på bildet og se større versjon





Jeg innrømmer at jeg foretrekker grevlingen slik. Død og utstoppet. Legg merke til gravelabbene.


Så er vi i gang igjen. Grevlingen har årsdebutert som jordfreser på plenen. Det er samme plen hvor den har drevet på med å grave hull og rote til i år etter år. Slik er plenen blitt et aktivitetsområde for grevlingen. Ikke for barnebarna.

Grevlingen graver etter oldenborrelarver, sier ekspertene. Men slike larver har det ikke vært mulig å finne på vår plen. Og ikke har plenen vært ødelagt av oldeborrelarver som spiser opp røttene til gresset heller. Det er grevlingen som har forårsaket de ødeleggelsene vi har hatt.

Grevlingen er en spennende gjest i hagen sa Viltnemndas leder Øivind Edsem, da den herjet som verst i fjor. Spennende er den ikke. Men ganske forutsigbar. Den graver og ødelegger og gjør hagesesongen utrivelig for oss som prøver å holde det pent rundt oss, og på å gi barnebarna et hyggelig uterom å boltre seg i når de er på besøk.

Situasjonen er ganske deprimerende. Og noen hjelp fra ekspertisen kan vi vel ikke vente. De er for opptatt med å idyllisere vandalen.

I mens herjer grevlingen videre.

Ingen kommentarer: