fredag 11. april 2008

Åpen kiosk og reker ved bryggekanten i Båthavna


Foto: Kow d.e. 110408 ©
Klikk på bildene og se større versjon
Kiosken på Molo B har åpnet for sesongen, og både fastboende og tilreisende kan ta seg en pust i bakken og en matbit i Båthavna. Hvis publikum blir vant til at kiosken er åpen, kommer de for å rekognosere, og da faller de kanskje for noe av det spennende nye som kiosken byr på. Reklameplakaten som var satt ut ved Tento, var beskjeden, men fristende.

De fleste som besøker Drøbak går en tur i Båthavna. Der er det sjø og idyll. Båter å se på, fugler å mate - og rett som det er, salg av reker og fisk. I dag var Finn Granum på plass med reker og sjøkreps, og ved brygga lå Toryng med fristende skaldyr fra en salt, kald og dyp Oslofjord.

Folk handlet og koste seg i vårsola selv om lufta fortsatt var skarp. Etter en vinter som nærmest var som en lang vår, er nå våren som en ubehagelig lang og kald vinter. Nå ser vi fram mot varmere dager.

Det gjør sikkert også sjøfuglene, for i dag var de fraværende. På tross av fristende reker og turister med brødbiter valgte de å stå over. Kanskje vaglet de seg på et lunere sted i påvente av mere sol og varmere dager.

Fisker Yngve Nicolaysen (i midten) på Toryng hadde fine reker. Om Thorbjørn Kjeldsen (t.v.) og Odd Kristiansen (t.h.) var til nytte og hjalp til med salget, eller bare holdt Yngve med selskap for hyggens skyld, er jeg usikker på. Både sjøulkene ombord og samtalepartnerne på brygga så imidlertid ut til å ha det hyggelig.

Ingen kommentarer: