lørdag 19. april 2008

Fine Drøbakbilder i Galleri Creative

Foto: Kow d.e. 190408 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Anne Mette Olaussen foran noen av de fine Drøbakbildene hun stiller ut i Creative galleri i Storgata. Bildet øverst til venstre viser Båthavna. Det ble kjøpt straks utstillingen åpnet, av Solveig og Henning Wiik, som fra før har et Olaussen-bilde av Badehusgata hvor de bor.

Anne Mette Olaussen fra Drøbak velger for en stor del lokale motiver, og maler dem slik at de er til å kjenne igjen. Bildene viser idyllen Drøbak på sitt beste, og motivene er tydelig overført til lerrettet med kjærlighet og innlevelse. Slik bare den som har et personlig forhold til de stedene som er malt, kan få til. Det er altså ikke rene glansbilder vi får se i galleri Creative. Selv om det på ingen måte er tendensmalerier slik FS&ATH byr på.

Det var mange besøkende, stor interesse, friske jordbær og høy champagneglassføring under åpningen av utstillingen lørdag middag.

Skal jeg tippe, vil mange av bildene finne vegen til Drøbakfolks vegger når utstillingen stenger 6. mai.

Alle som besøker Drøbak de nærmeste to ukene, bør ta en tur innom galleriet i Storgata og ta bildene nærmere i øyesyn. Både Drøbaksbildene som viser at kunstneren har "hjertet i Drøbak" slik hun selv formulerer det, og flaksehønene tåler et nærmere bekjentskap.

Ingen kommentarer: