tirsdag 8. april 2008

Kirkevegen vurderes

Foto: Kow d.e.
Klikk på bildet og se større versjon

Gjørme og store vasshull etter regnvær og "vaskebrett" og støvskyer i tørke preger Kirkevegen. Er en ny, parallell veg løsningen?

Kirkevegen i Frogn er forferdelig.

DrøbakNotater har gjentatte ganger skrevet om den og kontaktet Frogn kommune og bevaringsmyndighetene i Akershus fylkeskommune for å få satt den i kjørbar stand.

Rådgiver Anne Traaholt i fylkeskommunens avdeling for regional utviklingarkeologi forteller i dag til DrøbakNotater at fylkeskommunen 27. mars hadde møte og befaring med Frogn kommune om veien. Fylkeskommunen avventer nå en oppsummering av hvilke skjøtselstiltak som har vært gjennomført og prøvd ut. Deretter vil det bli vurdert i samråd med Riksantikvaren hva som bør gjøres videre.

Kulturminner bør tas vare på. Men kirkevegen fra Huseby til Frogn kirke, er en veg i daglig bruk. Den brukes av så å si alle som skal til kirkegården eller i kirken. Dessuten sokner flere gårdsbruk til vegen.

Hvis vegen er bevaringsverdig som gammel ferdselsåre av stor historisk betydning, og derfor ikke kan utbedres fra grunnen av, må det legges ny veg som tåler moderne trafikk, ved siden av den historiske vegen. Å lukke øynene for problemene og henvise til kulturminnehensyn er ingen løsning.

Ingen kommentarer: