søndag 27. april 2008

Kommunen bør lage sniledugnad i Sogstivegen

Foto: Kow d.e. 270408
Klikk på bildet og se større versjon
Sogstivegen=Snilevegen: Gang- og sykkelstien langs Sogstivegen er full av sniler. Og verre vil det bli. Kommunen bør arrangere en offentlig dugnad for å plukke og avlive før snilene får anledning til å formere seg.

Vi har gått tur. Langs Sogstivegen. Det er en blandet fornøyelse.

Det er Iberiasniler hele vegen - fra Ullerudsletta til Gamle Sogsti skole. Man kan nesten ikke unngå å tråkke på noen. Noe alle de ihjeltråkkede, slimete krypene bærer bud om.

Og når man passerer de levende - etter hvert mørkebrune - ufyselige tingestene som ernærer seg på det utrolige, og lever høyt på alt fra ekskrementer til grøntfor, kan man nesten ikke motstå fristelsen til å gjøre ende på dem med skohælen. Men det bør man ikke gjøre, hvis man ikke vil ha med slimete snilerester hjem. For de fester seg under skoene, og er ikke lette å bli kvitt.

Det er mye Iberiasniler i hele området. Men Sogstivegen er verst. Kommunen bør derfor arrangere en dugnad hvor folk inviteres til å plukke sniler før de får anledning til å formere seg. Slike dugnadsaksjoner bør gjennomføres hvert år, til snilebestanden er sunket.

At folk plukker og utrydder der de bor, burde være en selvfølge. Men det er det ikke. For alle. Én som ikke gidder, og som gir snilene et fristed, er med og gjør naboenes iherdige strev, illusorisk.

Alle bør derfor fram med isboksen - eller i ekstreme tilfeller: bøtta - pølseklypa og den gamle, avdankede saksa, og sette i gang massakren. Det er neppe noen annen utveg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!

Når var det Frogn kommune fikk veg?
Alle veier i Frogn heter da vei!!!

Anonym sa...

Du har for så vidt rett. Jeg skriver veg, men sier vei. Men vegnavnene i Drøbak er jo egennavn, så dem burde jeg nok ha skrevet slik det står på skiltene. Jeg skal skjerpe meg, og prøve å skille mellom egennavn og fellesnavn, men da blir jeg vel beskyldt for inkonsekvens. Uansett: Takk for korreksen.