torsdag 3. april 2008

Drøbak i Korea

Hvis vi skal tro ryktene, er det lille stedet Drøbak stort i Japan. Nå skal vårt vakre, koselige tettsted ved fjorden også bli stort i Sør-Korea.

Det er Østlandets Blad som bringer nyheten. Sør-Koreanske interessenter skal, etter initiativ fra nuddelkongen Mr Lee - som er et enda større navn i Sør-Korea enn her i landet - i følge journalist Tore Kubberød etter hvert opprette 250-300 spisesteder med navnet Kafè Drøbak rundt i Sør-Korea.

Det er ikke småtteri som planlegges. Snart åpnes den første Kafè Drøbak i Seoul. Der blir det norsk kafè, norsk interiør, profilering av Drøbak og nissen, vafler, pannekaker, rømmegrøt og annet norsk på menyen.

Men Drøbak-profileringen stopper altså ikke med det. I år er målet å åpne 30 Kafè Drøbak. I årene som kommer, skal antallet bli 250-300 Kafè Drøbak spredd over hele landet.

Mr Lee er blitt en skikkelig Drøbakpatriot. Nisseopplegget i Drøbak er helt fantastisk, sier han, og reagerer på at Finland prøver å stjele nissen fra oss. Det skal jeg bidra til at vi får gjort noe med, sier Mr. Lee til ØB. Han tror Drøbak kan få stor tilstrømning av koreanere hvis vi kan ”dokumentere” at nissen kommer herfra, og presenterer en spennende historie om nissens opphav. Kan dere til og med gi nissen en fødselsdag koreanerne kan feire, så er vi sikret stor interesse, sier Mr. Lee og minner om at det bor nærmere 50 millioner mennesker i Sør Korea.

Men Mr Lees planer strekker seg lenger enn til turisme og business. Han har stor sans for tanken å sette opp et juletre på grensen mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Et tre som markerer freden mellom de to landene.

Hvis du nå er redd for at dette er en aprilspøk, skal du vite at saken er publisert den 3. april. Så den holder nok vann. Får vi håpe.

Ingen kommentarer: