onsdag 2. april 2008

Skummelt å ta kveldsbussene fra Oslo

Mange synes at det er skummelt å ta bussen fra Oslo om kvelden. De føler seg utsatt fordi utgangsstoppestedet ligger i et belastet strøk, og de føler seg ikke sikre på at de får sitte i fred på bussen. Skulle noe skje på bussen, tør de ikke si i fra, for hvis bråkmakerne ikke blir kastet av, kan de gå av på samme stoppested som klageren og fortsette trakasseringen der.

Mange sørger derfor for å bli hentet av familie og venner i Oslo. Det er ikke særlig miljøvennlig, men tryggere enn å bli antastet på veg til stoppestedet og å sitte alene på bussen.

I dagens Amta tar Kjell Torsnes fra Drøbak til orde for å flytte utgangsstedet for kveldsrutene fra Fred Olsens gate til Wessels plass. De reisende kan da velge hvilket av de to stoppestede de vil bruke.

Det er et utmerket forslag som bør realiseres snarest. Vel tar det et kvarters lengre tid, men samtidig vil det gi mange som nå kvier seg, mot til å gå på bussen. Slik tjener det både det reisende publikum og miljøet.

Men i tillegg må Ruter drøfte hvordan de reisende kan sikres mot kjedelige episoder ombord i bussen. Det burde vært unødvendig, men det er det dessverre ikke.

Ingen kommentarer: