onsdag 16. april 2008

Ikke forbudt å kjøre i Smievegen?

Foto: Kow d.e. 160408 ©
Klikk på bildene og se større versjon


Her går Smievegen som det koster 4000 kroner å kjøre i. Hvis du ikke bor der. Mener politiet. Hvor står det? sier vi. For skiltjungelen på stedet forbyr ikke kjøring, men gjennomkjøring. Kanskje det var det, den uheldige bilisten hadde gjort. Kjørt til eller fra en av de tre forbudte vegene? Men det var ikke det som stod i avisene. Og de var samstemte.












Her er forbudsskiltene på stedet. Hvis du ikke kjører til en av de tre forbudte vegene, kan du kjøre så mye du vil. Ikke sant? F.eks. til parkeringsplassen ved Museet og klubbhuset på golfbanen. Eller?


I dag har Amta og ØB fortalt at en bilist fikk mer enn 4000 kroner i bot for å ha kjørt i Smievegen. Hvis det var det han fikk bot for, bør han få igjen pengene med en gang. For da har vedkommende ikke gjort noe ulovlig. I følge trafikkskiltene på stedet.

Bakerst i det store bildet ser man to eiendommer som sokner til Smievegen. Trafikken kan umulig sjenere dem. Og vegen gikk vel der lenge før disse husene ble bygd. Men det er kanskje golferne som skal beskyttes? Eller ingen i det hele tatt?

Gjennomkjøring i Belsjøvegen er noe helt annet. Denne vegen er verken dimensjonert eller bygd for moderne trafikk. Men da må man kalle en spade en spade. Ikke opplyse at Smievegen er forbeholdt dem som bor der.

Ingen kommentarer: