lørdag 7. juni 2008

Lidl har takket for seg

Alle foto: Kow d.e. 070608
Klikk på bildene og se større versjon

Lidl har slukket og låst. Betjeningen har gått hjem. Eventyret i det norske dagligvaremarkedet ble kortvarig. Og må ha kostet uhorvelig med penger.

T.v.: Intetanende kunder som oppsøker Lidl i dag for å gjøre lørdagshandel møtes av denne plakaten. Butikken er stengt. For godt.
Noe stort opphørssalg ble det ikke, men en del ømfintlige varer gikk ut til reduserte priser i går.
Lidl forsvinner slik det kom: Helt uten evne til å kommunisere med kundene og lokalsamfunnet.


Lidl bygde stort og anla en gedigen parkeringsplass med plass til hundrevis av biler. Som aldri kom. Snakk om ovedrevet optimisme. Hvem skal dra nytte av forretningslokalene og parkeringsplassen nå?

Lidls tid i Frogn er over. Etter arbeidsdagens slutt i går, stengte butikken dørene.

Opphøret kom like plutselig på betjeningen som på kundene. De som oppsøker butikken i dag, får først vite om stengningen når de leser den håndskrevne plakaten i oppslagstavla ved den låste døra. En plakat som bærer preg av den mangelen på informasjon og kommunikasjon som Lidl har gjort seg kjent for. Og som sikkert har bidratt til konsernets misere i det norske markedet.

Hvor mye eventyret i Norge har kostet det tyske gigantkonsernet, får vi aldri vite. Så lenge vi ikke får pålitelig informasjon, blir det til at vi gjetter. At det dreier seg om hundretalls milioner, kan det ikke være tvil om.

Gjorde de ingen markedsanalyser på forhånd? Gjorde de seg ikke kjent med norsk kultur? Og lynne? Og preferanser og handlevaner? Det virker som om giganten trodde den kunne feie inn på det norske dagligvaremarkedet og selge sine eksotiske varer til naive - men potensielt takknemlige - nordmenn. Der gikk de fem på.

Men nå er det altså slutt. Dørene er stengt. Og Lidl slikker sine sår i stillhet. Som de alltid gjør. Men tapet blir ikke mindre sviende av den grunn.

Om hvem skal nå bruke forretningslokalene og den gedigne parkeringsplassen? Rema? Ta en titt på den håndskrevne meddelelsen ovenfor. Gjetteleken - eller hva vi skal kalle det - fortsetter. Følg med. Thrilleren har flere kapitler.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg lurer bare på:

Hvor i all verden skal vi nå få tak i frisk brokkoli? I Charlottenberg og Århus? Takk til Lidl for å ha forsynt meg med friske grønnsaker disse årene! Det er grønnsakene deres jeg kommer til å savne, ikke alle de eksotiske varene.

Anonym sa...

Hei, Kai.
Det kan du ha rett i. Vi har handlet både grønnsaker og frukt der. Og vært fornøyd. Men så kjøpte vi en ferdigpakket pose poteter. Det var en katastrofe. Men den fikk vi refundert.
Det jeg kommer til å savne, er "Tomatensaft"en. Med alle antioksidantene.

Anonym sa...

Jeg er blant de som synes det er utrolig kjipt at Lidl ga opp i Norge og solgte unna rubbel og bit til Reitan-gruppen. Her i Fredrikstad fikk vi forøvrig ett sluttsalg, selv om jeg ikke fikk noe særlig glede av dette. Det var ingen informasjon om det på forhånd, men plutselig var plakaten der.

http://blog.kak.net/2008/06/02/na-er-det-over-for-lidl-i-norge/
http://blog.kak.net/2008/06/06/lidl-eventyret-over-i-norge/