mandag 2. juni 2008

Crusiseskip forbi Drøbak

Foto: Fra nettsiden til Oslo Havn

Independence of the Seas er bare et at av mange imponerende cruiseskipene som passerer Drøbak til og fra Oslo. De utgjør et fantastisk skue. Noen av dem er enda finere når det er mørkt og lysene ombord er tent.

Noen mente at crusiskip burde ankre opp i Drøbaksundet slik at passasjerene kunne ta lettbåt til Drøbak. Det syntes i overkant ambisiøst. Noe det også har vist seg å være.
Drøbak kan ikke betjene så mange turister på en gang, sier deler av handelstanden nå. Jule-Eva Johansen vil heller ha busslaster fra Oslo på besøk. Hun vet nok hva hun snakker om.
Bortsett fra at buss betyr vegtrafikk, forurensning og parkeringsproblemer. Og tunge bakker, Avhengig av hvor bussene kan stanse.
Parkerings- og tilbringertjenesteutfordringene for slik "spesialtrafikk"bør handelsstanden legge hodene i bløt for å løse. Så kan kommunen slite med resten.
De fleste av oss må nøye oss med å beskue kursskipene på avstand.
Skjønt, er du i båthavna, badeparken eller et annet sjønært område sentralt i Drøbak når skipene passerer, får du følelse av nærkontakt. Og ligger du på fjorden i båt akkurat da, har du noen spennende minutter før luksuskjempen er glidd forbi og fortsetter sin majestetiske ferd til Akershuskaia, Filipstad, Tjuvholmene, Sydkaia eller hvor de legger til mens de gir passasjerene en mulighet til å se seg om i Oslo. Eller besøke Drøbak per buss.

Ingen kommentarer: