onsdag 11. juni 2008

Ingen vanningsrestriksjoner i Frogn

Foto: Kow d.e. 100608 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Det er fortsatt lovlig å vanne i Frogn. Men det manes til moderasjon.

Blomstene henger med hodet og tørster etter vann. Men sola er nådeløs. Planter som du har kjøpt i dyre dommer og staudene som har gått i arv, står i fare for å dø ut. Og plenene ligger brunsvidde og knusktørre.

Til hageeiernes fortvilelse har flere kommuner innført vanningsrestriksjoner. I alle fall på vanning med slange. Fortsatt kan du bære rundt på tunge vannkanner som både gir kramper i leggene og kink i ryggen. Spesielt for oss som er over vår første ungdom. Men hageslangen må man la henge.

I Frogn derimot er det ikke slik. Her kan du fortsatt vanne på "vanlig" måte. Det bekreftes i en gladmail fra kommunen. Men du bør være forsiktig. Tørken er ekstrem og vanningsbehovet stort, så hvis alle åpner kranene på fullt, kan det lett bli problemer.

Men vanne kan du, altså. Hvis du har råd. For vannet koster. Så la ikke vannmåleren "gå varm". Selv om plantenes tørst synes uslokkelig.

La plenene og buskene - og de tøffeste staudene - klare seg selv. Men forbarm deg over sommerblomstene. Og de stedene hvor jordlaget er tynnest. Og potter og kar.

Resten klarer seg nok. Til regnet kommer. Hvis det kommer. Vi stoler ikke helt på værmeldingen.

Ingen kommentarer: