fredag 20. juni 2008

Fine Drøbakmotiver

Foto: Kow d.e. 2008 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Vippefyret på Molo A og fyrlykta på Molo B danner en fin inngangsportal til Drøbak båthavn og er yndede fotobjekter for tilreisende og fastboende.

For mange er Drøbak båter og salt sjø. I all slags vær.

Selv når været står på som hardest, møter vi folk i Båthavna. Ikke bare båteiere og "bryggeseilere", men tilreisende og fastboende som vil ha en smak av vær og sjø. Gjerne ytterst på moloene hvor det tar ganske godt, og hvor man bør være forberedt på en sjøsprøyt eller flere når været står på.

Da kommer også fyrlykta og vippefyret til sin rett. Fyrlykta som er den nyttige og praktiske sliteren som gjør jobben og varsler båttrafikken. Og vippefyret som ikke kan skryte på seg noen nyttefunksjon. Verken i nåtid eller fortid. Det står der mest for syns skyld, skal vi tro våre hjemmelsmenn i havna.

- Det er til pynt, sier de og trekker litt på skuldrene. Som om det å pynte opp og skape miljø og stemning skulle være noe mindreverdig.

Nyttig eller ikke. Det er miljøskapende der det står. Og fotogent, for å si det sånn.

Trolig finnes det i mange fotoalbum. Kanskje til og med langt utenfor landets grenser. For det er et slikt motiv som besøkende faller for.

Og sånn sett er det utmerket Drøbakreklame. Det være seg så unyttig det bare vil.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har ikke noe forhold til Drøbak i det hele tatt. Eller hadde, for nå er jeg stadig innom denne bloggen din. Du skriver godt, om saker som engasjerer lokalt, - men også som gjør at jeg kommer på besøk.

winther sa...

Takk for hyggelige og oppmuntrende ord, Fred. Og velkommen til Drøbak.