lørdag 7. juni 2008

Forsvinner gratisparkeringen?



Foto: Kow d.e. 050508 ©
Klikk på bildet og se større versjon


"De to første timene er gratis", forteller automaten. Skal gratisparkeringen forsvinne?


Kommunen økte for ikke mange månedene siden tiden for fri parkering på Bankløkka fra 1 til 2 timer. Det taper den trolig 1,5 millioner kroner på. Inneværende år. I følge Høyres anslag.

Så nå overveier politikerne, etter forslag fra Høyre, å ”ta ut” gratisparkeringen fra 20. juni til 20. september.

På norsk betyr det trolig at du og jeg og turistene skal måtte betale for å parkere i sommermånedene. Det vil neppe gå ut over handelen i Drøbak sentrum, mener Høyre.

Formannskapets flertall erklærer seg enig og foreslår at kommunestyret fatter vedtak om å innføre betaling igjen. Om sommeren. For å sukre pillen tillater det samme flertallet seg å anta at ”økt rullering av parkeringsplassene kunne gi flere mulighet til å parkere i sentrum, noe som kan gi økt omsetning for næringslivet.”

Men nå var det vel akkurat det motsatte som skjedde forrige gang politikerne ble for grådige og overvurderte Bankløkkas kapasitet som inntektskilde? Var det ikke derfor vi fikk først én, så to timers gratis parkering?

Hva er det som får Høyre og formannskapets flertall til å tro at det skal gå annerledes denne gangen?

Vi håper kommunestyret finner fram erfaringene, tenker seg godt om og ikke ser seg blind på budsjettet. Tallene der kan fort bli røde. Hvis turistene uteblir. Og den lokale kjøpekraften tar bilen til Drøbak City, Vinterbro eller Ski Storsenter. Hvor det er gratis å parkere. Også om sommeren.

Parkering er ikke først og fremst et spørsmål om penger, men om psykologi. Og politikk.

Ingen kommentarer: