mandag 30. juni 2008

Biblioteket åpnet igjen

Alle foto: Kow d.e. 300608 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

I 29 år har Frogn bibliotek holdt til i den gamle folkeskolen ved Torget. Det gamle biblioteket som lå foran Julehuset, brant ned, og filialen på Seiersten ungdomsskole måtte vike for skolens behov. Den gamle skolen har vist seg å være utmerket egnet til bibliotek, og etter oppussingen kan det sikkert tjene Frogns befolkning i nye 30 år.

Både dagens sjef, Astrid Ostorp (t.v.), og den tidligere, Jorunn Aamodt, synes at biblioteket er blitt lyst og innbydende etter oppussingen.





Den lokale trekkspilleren, Åse Steinbakk, spilte ved gjenåpningen. Glade toner ønsket lånere, lesere og databrukere velkommen. Bak fru Steinbakk skimtes den nyoppussede voksenavdelingen.






Etter å ha vært stengt i nærmere to måneder for å bli pusset opp, åpnet Frogn bibliotek igjen i dag.

Flere ventet utålmodig utenfor da dørene ble åpnet klokka 1100, og det dannet seg kø ved skranken. Flere av de faste avisleserne og brukerne av PC'ene fant raskt sine vante plasser.

Sjefsbibliotekaren, Astrid Ostorp, kunne gledesstrålende presentere den nyoppussede og lett nyinnredede voksenavdelingen, mens medarbeiderne hennes hang i stroppen for å ekspedere forventningsfulle og utålmodige lånere.

Også "gamlesjefen", Jorun Aamodt, hadde møtte fram for å se hvordan biblioteket var blitt,og hun syntes at det var lyst og pent.

Selv hadde hun brukt tiden med stengte dører til å lese Tolstoj og andre klassikere som hun har i egne hyller, men nå kan hun heldigvis igjen nyte godt av bokskattene i bibliotekets hyller og magasin.

Slik vi andre kan, når alt nå endelig er tilbake til det normale.

Ingen kommentarer: