tirsdag 29. januar 2008

TOPPLEDER I VERDENS BESTE BY

Frogn kommune søker ny rådmann. Det er en viktig stilling.
Rådmannen skal gi råd. Å si at arbeidsoppgavene ligger i grenselandet mellom politikk og administrasjon, slik utlysningen hevder, kan gi feil signaler. Grenseoppgangen kan være vanskelig, men politikken skal administrasjonen overlate til de folkevalgte. Rådmannens mulighet til å prege lokalsamfunnets utvikling, bør derfor være moderat.
Det er de folkevalgte som skal styre. Men jeg kan ikke unngå å tenke på ei lita jente som ble spurt om hvem som bestemte hjemme hos henne. Det er pappa svarte hun. Og alle som trodde de hadde fått bekreftet fordommene sine, nikket megetsigende inntil hun sa: Men det er mamma som bestemmer hva pappa skal bestemme.
Slik er det nok i kommunene også. Selv om rådmannen først og fremst er administrativ leder og ellers skal gi råd, har han eller hun stor innflytelse. Enkelte ganger altfor stor.
Frogn kommune søker en resultatorientert rådmann med gode samarbeids- og relasjonsegenskaper, samt god økonomisk forståelse. En samfunnsengasjert og motiverende toppleder som har evne til å balansere samspillet mellom de administrative og politiske prosesser i kommunen. Det er gode kriterier. La oss håpe at det melder seg gode søkere. Samarbeidspersoner som ikke skal lage vei i vellinga eller bygge minnesmerker over seg selv.
Ansettelse skjer på åremål for 6 år om gangen.
Tvi, tvi.
w

Ingen kommentarer: