lørdag 12. januar 2008

Drøbakmann har fått veterinærutdanningen til Ås

Regjeringen har bestemt at veterinærutdanningen skal til Ås. Vi hadde ikke omtalt saken i DrøbakNotater om det ikke var for at det var Drøbakmannen Terje Johansen som opprinnelig foreslo flytting. I følge tore.kubberod@oblad.no ville han skape et "forskningsfyrtårn" for biovitenskapelig forskning i Norge. Etter sju års kamp har han nå fått det som han vil.
Om flyttingen er til beste for forskningen og utdanningen, vet ikke jeg. Jeg kjenner folk som mener at den er et skritt mot undergangen. Men det vil jo vise seg. Norumutvalget stilte seg, i følge Terje Johansen, i 2003 positive til flytting. Det samme gjorde et internasjonalt utvalg to år senere, og flertallet i Norges Forskningsråd har sagt at veterinærhøgskolen (NVH) bør flyttes til Ås. Heller ikke forskningsmiljøet ved veterinærhøyskolen er entydig negative. –Det er ledelsen som er motstandere, sier Terje Johansen.
I forskermiljøet mener altså mange at flytting vil være en fordel. Helt meningsløst kan det vel derfor ikke være.
Hvilke eventuelle synergieffekter flyttingen vil ha, er uvisst. - Skal vi bli fremragende på noe i Norge så må vi samle ressursene, sier Terje Johansen, og det lyder jo fornuftig
w.

Ingen kommentarer: