fredag 18. januar 2008

Ny brannstasjon: Dyrt å leie

Førstkommende onsdag skal formannskapet i Frogn behandle spørsmål om ny brannstasjon. Rådmannen foreslår at kommunen innleder forhandlinger med Per Ove Siggerud om leie av lokaler til ny brannstasjon for Ås og Frogn på Haug gård i Ås.
Planen om ny Brannstasjon på Brønnerud skrinlegges fordi administrasjonen og politikerne synes at den ble for dyr. Den var kalkulert til 30 mill kroner, men Plan- og byggekomiteen for stasjonen fryktet at den ville bli langt dyrere. Derfor ser det nå ut til å gå mot leie.
Men det er langtfra billig. Foreløpige beregninger tyder på at leieutgiften vil være tett oppunder 2 mill kroner per år. Med uforutsette utgifter og prisstigning, blir det raskt 2,5 mill. I så tilfelle vil kommunen etter 10 år ha betalt 20-25 millioner i leie uten å eie noe som helst. Er det god forretning? For kommunen?
w

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei.
Spennende med kommentarer på saker som man fort kan gå seg vill i.
Når det gjelder brannstasjonen så er ikke dette noen lett sak,saken har nå versert i mange år og fagmiljøene i Follo har jo endret standpunkt hele tiden. Så for en politiker blir det etterhvert ganske vanskelig å forholde seg til,men vi får se hvordan debatten i Formannskapet går. Du har jo ett viktig poeng vedrørende økonomien.Gruppemøtet på Torsdag mente at Rådmannens instilling var grei.may. G,