onsdag 30. januar 2008

Kjente personer fra Drøbak: Solveig Kringlebotn

Operasangerinnen Solveig Kringlebotn (44) er opprinnelig fra Ås, men bor i Drøbak.
Hun er en megakjendis av internasjonalt format. Hun er en av de få drøbakbeboere som er kjent over storparten av kloden. Kanskje den eneste.
Solveig Kringlebotn - eller Kringelborn som hun kalles i utlandet - har sunget på verdens fremste operascener, bl.a. i London, Paris, Roma, Berlin, Wien, München, San Francisco og på Metropolitanoperaen forteller nettsiden hennes.
"Eugen Onegin" og "Flaggermusen" med Kringlebotn i ledende roller, er kringkastet over hele Amerika og Europa. I både norsk og utenlandsk presse har hun fått strålende kritikker. Debuten i hovedrollen i Sjostakovitsj’ opera Lady Macbeth, ble av pressen beskrevet som sensasjonell, og Magasinet Opera News har portrettert henne over seks sider, står det å lese på nettsiden hennes.
Kringlebotn har arbeidet med de fleste av dagens store dirigenter og vært på turne med orkestre som for eksempel Berlinerfilharmonikerne. Hun har sunget under Salzburg-festspillene og på kjente festivaler som Hollywood Bowl, Edinburgh, og Glyndebourne og gjestet Proms-konsertene i Royal Albert Hall flere ganger.
I 1998 fikk Solveig Kringlebotn Spellemannprisen i klassen klassisk musikk for albumet Black Roses. I 2001 fikk hun Gammlengprisen.
Solveig Kringlebotn har sunget på en rekke plater. Klikk her for å se nettsiden hennes.
Kilde: Diverse nettsteder.
w

Ingen kommentarer: