lørdag 31. mai 2008

Frogn Frognere Frognest

Foto: Kow d.e. 310508 ©
Klikk på bildene og se større versjon

Frogn Frognere Frognest hadde samlet mange "utstillere" og organisasjoner som presenterte seg og sitt. Men det var færre besøkende enn man skulle kunne forvente.

DFI Turn var blant dem som skapte liv og rørelse med spreke barn og unge som bl.a. viste dristige sprang ved hjelp av medbrakte apparater. Publikum klappet imponert. Forhåpentlig fikk turngruppa inn noen sårt tiltrengte midler til nytt utstyr under arrangementet.

Å flytte Frogn Frognere Frognest fra Badeparken ved kirken til Torget var tydelig vellykket. Mange lag og foreninger deltok.

Noen var - slik det alltid vil være - mer aktive enn andre, og vandret rundt og delte ut opplysningsmateriell, mens andre satset på at publikum ville oppsøke standen.

Publikumere var det forresten færre av enn en kunne vente.

Kanskje har noen blitt hjemme fordi de regnet med at det ville være vanskelig å få parkert. Det var imidlertid ledige plasser på Bankløkka både ved 1130-tiden og senere. Og på Seiersten var det ingen trengsel. Men ved Hamborgstranda var det fullt. Der hadde også en buss fra den andre siden av fjorden fått plass. Hvilket ærend busspasasjerene hadde i Drøbak denne dagen, er usikkert. Det var ingen å spørre.

Selv om det ikke var så mange besøkende på Torget som arrangørene og foreningene sikkert hadde håpet på, var trafikken i Torggata til tider kaotisk. Store busser på gjennomfart og biler fra Gamle Oslovei og parkeringsplassen ved Middelskolen lagde tidvis kork.

Noen hissige damer på hjørnet ved Narvesen mente at trafikken burde vært stanset i de timene arrangementet på Torget varte. Det er nøyaktig hva DrøbakNotater foreslo på forhånd. Et godt råd som Kommunen burde lyttet til.

Men problemer eller ikke, folk så ut til å ha det hyggelig i solskinnet. Ikke minst da lokale musikanter stemte opp med kjente og kjære melodier. Og begeistringen ble ikke mindre da en vokalgruppe overtok mikrofonene og bød på mer moderne toner. M. a. o.: Noe for en hver smak. Også musikalsk.

Tilreisende som opplevde Drøbak på denne solfylte siste dagen i mai, må ha fått et meget fordelaktig inntrykk av stedet. Trolig kommer de igjen. Da gjelder det å gi dem valuta for pengene og innfri forventningene om en sommerby som har noe å by på. Og som stadig viser seg fra sin aller mest gjestfrie side.

Ingen kommentarer: