fredag 16. mai 2008

Giftig slam på avveie?

Foto: NEPTUN
Klikk på bildet og se større versjon


Generalsekretæren i Folkeaksajonen mot Giftdumping, Knut Chr. Hallan, kan konstatere at forseglingen er brutt. Sammen med Havnepolitiet har han inspisert lekterne som SECora bruker for å håndtere det giftige slammet.

Oslo Havn og SECORA fortsetter å dumpe bunnslam - les: giftig avfall - fra havnebassenget i Oslo, i Oslofjorden. Både der det etter planen skal dumpes, og i indre basseng.

Sjansen for at slammet kommer på avveier, er stor. At mye av det når farvannet i Frogn, er sannsynlig.

I morgentimene i går, 15. mai 2008, tok medlemmer av organisasjonen NEPTUN seg ombord i en av giftlekterne i Oslofjorden. Der kunne de konstatere at bunnen av giftlekteren har vært åpnet. Hva hensikten kan ha vært, kan man spekulere over.

NEPTUN opplyser at organisasjonen også tidligere har dokumentert at SECORA har åpnet bunnlemmene på lekteren og "tømt kreftfremkallende giftslam rett i sjøen" som organisasjonen framstiller det. Saken er under politietterforskning.

For innbyggerne i Frogn er saken av største viktighet. Mudring i havnebassenget samt frakting og dumping av giftig slam, representerer en alvorlig miljørisiko. I store deler av Oslofjorden. Også på våre kanter.

Vi må være takknemlige for at noen holder et våkent øye på saken, og sier i fra.

Lekterne er gjensveiset og plombert for å hindre at giftslam tømmes rett i sjøen. Plomber-ingen er brutt.



Se også innleggene Ansvarsfraskrivelse: Secora skylder på ansatte (20.12.07) og Forsvinner slammet fra deponiet? (01.03.08).

Ingen kommentarer: