fredag 9. mai 2008

Isaac fra Enebakk kjører ut posten på Skorkeberg

Foto: Kow d.e. 090508 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Isaac Agyemang fra Enebakk - opprinnelig fra Ghana - leverer ut post på Skorkeberg.

Posten fører en inkluderende ansettelsespolitikk. Ved Postens brevsenter i Oslo jobber det personer av mellom 40 og 50 ulike nasjonaliteter, forteller produksjonsleder Kjell Ormbostad til Dagsavisen. Han mener at mangfoldet beriker arbeidsmiljøet.
- Innvandrerne er viktige for posten, sier Ormbostad, som innrømmer at det kan oppstå språkproblemer, men stort sett går det knirkefritt.
- Posten har klart det. Den har vist at det er mulig å ansette folk med veldig forskjellig bakgrunn og få dem til å trives sammen, sier Murat Kutluay som selv kommer fra Tyrkia.
Også i Posten i Follo er det et fargerikt mangfold.
På Skorkeberg er det Isaac Agyemang som kjører ut brev og reklamemateriell til forventningsfulle husstander.
Isaac er 34 år, har bodd i Norge siden 1999 og kommer fra Ghana. Nå bor han i Enebakk, men jobber altså for tiden som postbud i Frogn.
Det vil si: Han er vikar. Når han ikke vikarierer, er han lørdagsbud.
- Er det vanskelig å finne riktig adresse og postkasse?
- Nei, jeg har vært avisbud, og har erfaring med å bringe ut post på lørdager. Dessuten har jeg mobiltelefon og kan ringe og spørre på Posten hvis det er noe jeg lurer på. Så det går greit.
Sier Isaac smilende og setter seg i den vesle røde bilen for å fullføre ruta. Bilen er full, og posten skal ut - for i morgen er det en ny dag. Med full bil av post som skal ut i postkasser som ikke alltid er like godt merket. Men Isaac tar det med et smil.
Det går greit.

Ingen kommentarer: