onsdag 20. februar 2008

Vi trenger ny veg og boligtomter

Frognmarkas venner har bestemt at vi ikke trenger nye områder for utbygging i Frogn. Verken til industri eller boliger.
I tillegg til å bekjempe planene om industrifelt i Holtskogen, er vennene derfor i mot å frigjøre områder til boligbygging mellom Åsvegen og Vestbyvegen øst for Skorkeberg. Et område de kaller Kolstad, men som vel består av grunn fra flere bruk.
Hvor framtidig utbygging skal skje, er uklart. Man får lett inntrykk av at alliansen er i mot utbygging i det hele tatt.
Jeg mener imidlertid at vi trenger en ny veg mellom Åsvegen og Vestbyvegen. Det vil utløse ny byggegrunn og kanskje vel så viktig: Fjerne presset for å få føre trafikk gjennom etablerte boligområder til nye utbyggingsfelt.
Trafikksikkerhet er viktig. Å kunne slippe små barn ut i frisk luft utenfor boligen er viktig. Trygge veger til skoler og barnehager er viktig. Hver for seg og samlet er dette viktigere enn å bevare øde skogsområder øde.
Jeg har bodd i Frogn godt over 30 år. Jeg er kjent med kulturminnene i utbyggingsfeltet Kolstad, men mener at beskrivelsen av området som turterreng, er betydelig overdrevet. Dessuten kan utbyggingen ordnes slik at kulturminnene bevares og blir et verdifull, tilgjengelig innslag i miljøet. Området er forøvrig avsatt til boligbygging i kommuneplanen.
Dette er det ingen grunn til å gjøre om på.
Og: Jo, fortere vi får en ny tverrveg i området, desto bedre.
Kom i gang.
w

Ingen kommentarer: