torsdag 14. februar 2008

Norol-stasjonen på Hamborgbrygga

Foto. Kow d.e. 100208 ©

Dette er bensinstasjonen som har gitt Hamborgbrygga navnet Norol-tomta. I kampens hete har de som gjerne vil ha den revet, karakterisert den som falleferdige.

Det er en betydelig overdrivelse. Noen strøk med maling, utbedring av asfalten og interessant aktivitet, så kan stasjonen egentlig bli rene trekkplasteret.

De store portene er et funn for dem som skal ha noe større enn en stol og et bord ut og inn. Seilklubben har vært nevnt som mulig leietaker og bruker. Ja, hvorfor ikke.

Det viktige er at det blir liv og røre der. At publikum får noe å se på, og kanskje delta i. Og at de ikke møter stengt port og blir hindret i å komme fram til sjøkanten.

Hvis seilklubben har tenkt å bruke stedet som båtopplag og verksted, og ellers møte punlikum med stengte dører, er de ikke de rette til å leie her.

Brygger som er avstengt med netting og porter med sinte spyd på toppen, vil vi ikke ha! Drøbak skal være åpen og inkluderende. De som kommer, skal være velkomne, og det skal "merkast i meir enn i ordi", som dikteren sier.

Den stygge, avvisende jernporten som i dag stenger publikum ute fra Hamborgbrygga, bør fjernes. Snarest. Hvis den er låst for at folk ikke skal skade seg, burde den stått langt andre steder i kommunen - hvor faren er betydelig større.

Piggtrådgjerdet mot Badehusgata bidrar heller ikke til å forskjønne området.


Ingen kommentarer: