onsdag 6. februar 2008

Kirkevegen i Frogn en krøttersti

Foto: Kow d.e. 260108 ©
Klikk på bildene og se større utgave.
I teleløsningen og når det ellers er vått, ligger Kirkevegen som en elv av leire. Når det er tørt, er den som et vaskebrett. Vi har en grav på Frogn kirkegård og kjører dit på all slags føre. Det er en påkjenning - både for bil og sjåfør.


Vegen fra Bjerke til Frogn kirke er i en elendig forfatning. Noen ganger er den nesten ikke farbar.


Kommunen opplyser at vegen ligger direkte på en morene og ikke er en anlagt vei, men et veifar som gjennom bruk og utbedringer gjennom tidene har utviklet seg til dagens vei. Det kan man forstå. Enkelte ganger er det som å kjøre på gele. I tillegg til å være gjørmete, sporete og hullete flytter veglegemet seg slik at det kan være vanskelig å holde bilen under kontroll.

Men det må de som besøker kirken og kirkegården - for ikke å snakke om de som bor langs vegen - finne seg i, mener fylkeskulturmyndighetene.
De har definert vegen som et automatisk fredet kulturminne. Det betyr at det er begrensninger på hva som kan tillates. Vedlikeholdet blir der etter, og asfaltering er ikke aktuelt da dette er et brudd på kulturminnelovens § 3, opplyser Frogn kommune til DrøbakNotater. Kirkevegen vil derfor til tider ha en lavere standard enn andre kommunale veier.


DrøbakNotater har kontaktet fylkeskommunen om saken, og venter på svar.



Foto: Kow d.e. 060208 ©

Slik presenterte Kirkevegen seg for brukerne i dag, onsdag 6. februar. P.g.a. restriksjoner pålagt av fylkets kulturmyndigheter, er det ikke tillatt å sette vegen i farbar stand. Det er kulturvern på sitt verste.




Ingen kommentarer: