fredag 29. februar 2008

Næringsområdene på Måna og Holt

Foto: Asplan Viak AS
Klikk på bildet og se større versjon.

Bildet viser de planlagte næringsområdene på Måna og Holt i forhold til omgivelsene. Byggeområdene har lilla farge. Den stiplede linjen angir grensen for utredningsområdet. Det er de lilla områdene som skal bygges ut. Debatten i Amta har gitt inntrykk av at utbyggingen vil ta fra oss alt som er av grøntområder. Som bildet viser, er det en betydelig overdrivelse.

Debatten om utbyggingen på Måna og Holt har vært preget av liten presisjon. Det har gitt rom for skremsler og skrekkvisjoner.

Som bildet ovenfor viser, er ikke inngrepet i den såkalte Frogns nordmark så voldsomt som debatten i Amta har gitt inntrykk av.

Som den orienterte leser vil legge merke til, er utredningsområdet på bildet ovenfor – dvs. området innenfor den stiplede hvite linjen - noe utvidet i forhold til forsiden på plandokumentet som har vært på høring. Det er fordi utbyggerne ønsker å se konsekvensene av industriområdene i større sammenheng. Men det er ikke dette området som skal bebygges med næringsbygg.

Planområdene, eller byggeområdene, er farget med lilla. Det er innenfor disse avgrensede områdene utbyggingen av næringsområdet skal finne sted. Disse områdene er ikke utvidet

Av hensyn til bebyggelsen på Dammen, skisseres det en ny veg utenom bebyggelsen. Om en slik avlastende veg blir bygd, er et politisk spørsmål.

Jeg mener at Frogns grønne områder tåler den belastningen som næringsutviklingen representerer. Det vil forundre meg om ikke mange er av samme oppfatning, når de får se hva det egentlig dreier seg om.

Mer saklig informasjon vil gi folk flest bedre grunnlag til å gjøre seg opp en selvstendig mening. Debatten hittil har ikke akkurat bidratt til det.


Ingen kommentarer: