tirsdag 19. februar 2008

Vi trenger industri på Holt

Tiden er inne til å bekjenne standpunkt til planen om industrifelt på Holt.

Meningene blant folk er delte. Noen mener at den foreslåtte utbyggingen vil ødelegge Frognmarka.

Det er en overdrivelse. Men utbygging vil forringe områdets verdi som natur- og friluftsområde. Det betyr ikke at vi blir fratatt en hver mulighet til å drive friluftsliv. Det blir fortsatt mye urørt natur.

Hvor stor del av utbyggingsområdet som bør snauhogges og legges øde umiddelbart, vil være avhengig av den dokumenterte interessen fra dem som vil legge sin virksomhet dit. Og av tekniske og økonomiske forhold.

Jeg forutsetter at utbyggingen skjer trinnvis, og at det lages grønne korridorer på feltet og mellom feltet og friluftsområdene på alle kanter. Det vil tilføre kvaliteter til feltet, og øke brukbarheten for det naturbrukende publikum.

Sarpsborg kommune vil ha industriområder på dyrket mark langs E6 mot Svinesund. Landbruksmyndighetene protesterer og henviser til ikke dyrket mark.

På Holt skal det bygges på ikke dyrket mark. Men naturinteresserte personer vil ikke ha utbyggingen der heller. Hvor skal det bygges? For industri, logistikkfirmaer, transportvirksomhet og kontorlokaler må vi vel ha?

Vil Frognmarkas venner stanse utviklingen? Eller vil de at noen andre skal ofre av sine naturarealer for å holde samfunnet i gang?

Jeg er altså for utbygging på Holt. Det er ikke omkostningsfritt. Frognsamfunnet må ofre noe, men jeg er kommet til at prisen vi alle må betale, er overkommelig.

Frogn Arbeiderpartis gjenvalgte leder, Kjell Engebretsen, sier i dagens Amta at partiet er i mot å etablere lagerarbeidsplasser på Holt/Måna. Det er en distinksjon jeg vil advare mot. Logistikk er en viktig del av moderne næringsliv. Slik virksomhet er Holtområdet særlig godt egnet for.

Motstanderne mot utbyggingen på Holt er aktive, veltalende - og til dels hensynsløse - i sin kritikk. Jeg skjønner at de lokale partiene blir påvirket – for ikke å si skremt.

Nå gjelder det å holde hodet kaldt!
w

Ingen kommentarer: