fredag 29. februar 2008

Velkommen til Gamle Drøbak


Byskilt for Gamle Drøbak utarbeidet av Verneforeningen Gamle Drøbak. Det tiltalende skiltet er formgitt av Ola Borg og Per Willy Færgestad. Skiltet vil bidra til å markere Gamle Drøbak som severdighet og attraksjon og bør komme på plass snarest.


Verneforeningen ønsker større oppmerksomhet om Gamle Drøbak. Foreningen har derfor laget et byskilt som skal markere den gamle byen og brukes i markedsføringen.

Skiltet tenkes satt opp der innfartsvegene krysser den gamle bygrensen; nærmere bestemt i Jørnsebakken om lag 5o meter ovenfor huset til Øystein Øystå, nær nisseskiltet i Lensmannsvingen og ved Prestegården, rett før busstoppet Lysne.

Logoen på skiltet er identisk med byvåpenet Drøbak hadde før kommunesammenslåingen med Frogn kommune i 1962.

Verneforeningen opplyser at våpenskjoldet er et felles familievåpen for familiene Paludan/Muller. Anne Paludan var enke etter Christen Carlsen, og giftet seg igjen med Otto Friderich Muller. Han var en meget betydelig vitenskaps- og foregangsmann innen marinbiologi. Han startet den marinbiologiske forskningen i Drøbak i 1770-årene. På dødsleiet testamenterte Anna Muller Paludan alle sine grunneiendommer - dvs. Vennebecheiendommen som besto av hele det sentrale Drøbak - til Drøbaks Hospital, som hun fikk bygd sammen med sin svoger, Niels Carlsen.

Det meget tiltalende skiltet er formgitt av grafisk designer Ola Borg og Per-Willy Færgestad.
Kommunen er enig i at skiltet settes opp, men oppsetting ved fylkesveg må godkjennes av Akershus fylkets vegmyndigheter, og der ligger saken nå.

Godkjenningen bør være en kurant sak. Det er vanskelig å tenke seg relevante innsigelser eller betenkeligheter.

Dette er i det hele tatt et utmerket tiltak som bør settes ut i livet snarest – og i god tid før turistsesongen begynner for alvor.

2 kommentarer:

Drøbakelsker sa...

Kunne ikke blitt særlig styggere! Ser ut som et parkeringsskilt. Byvåpen kunne ikke fått mindre plass enn dette.

winther sa...

Grei mening - som jeg altså er uenig i. Jeg synes at skiltet er meget tiltalende.