mandag 18. august 2008

Skolestart for spente førsteklassinger på Heer skole

Foto: Kow d.e. 170808 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Årets førsteklassinger på Heer skole sammen med to av de voksne som skal ha ansvar for opplæring og oppdragelse.


Personalet på Heer skole ønsker førsteklas-singene velkom-men.


I dag har førsteklassingene møtt på skolen for første gang. Mange utålmodige og forventningsfulle. Andre engstelige for det nye som venter.
De aller fleste har gått i barnehage, og er vant med å være borte fra mamma og pappa og med å være sammen med andre barn på kollektivets vilkår.
Men for noen er denne dagen det første forsiktige skrittet ut i en ny verden.
På Heer skole møtte barn, foreldre og besteforeldre til første skoledag klokka ni i dag. Skolens nye rektor Mette Skaarnes - akkompagnert av Kristian Hole på bongotromme - sa først noen velvalgte ord til de små og til de store som fulgte dem, før inspektør Terje Tjelle ropte opp navnet på elevene og rektor overlot dem videre til lærerne på klassetrinnet.
Kontaktlærerne - før kalt klassestyrerne - for de to førsteklassene, eller gruppene, er Audny Soldal Rasmussen og Sidsel Tandberg. Ellers er Elisabeth Hellerud og Maritha Hanssen lærere og Tove Karlsholmen assistent.
Etter opprop, stilte elevene opp for fotografering, før turen gikk til undervisningsrommene. Alle voksne fikk være med og høre barna synge og lage bevegelser til kjent musikk, og familiekameraene klikket og blizet og foreviget det store øyeblikket.
Men så måtte de voksne ut, og de nye elevene ble igjen helt alene med lærerne sine.
Livets første ordentlige skoledag var i gang for alvor.

Ingen kommentarer: