fredag 4. september 2009

Internasjonalt marked på Pavelstorget?

Foto: Kow d.e. 290809 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Pavelstorget kunne vært et innbydende og inkluderende uterom hvis de skjemmende betongkassene med grønne busker var blitt fjernet eller redusert til to og plassert med godt mellomrom i kanten ved fortauet. Kundene finner fram - blant stoler og bord - til grønnsakene uten et slikt bolverk.

Bakeren på Pavelstorget har gitt opp.
Butikken skal etter sigende overtas av dem som driver Grønthuset, men det skal visstnok fortsatt være bakeriutsalg der. Med gode, norske varer, etter det vi hører.
Og det er bra.
Men de som overtar, er ikke innfødte nordmenn.
De har røtter i en annen kultur. Derfor bør de også tillate seg å markedsføre noen av de konditor- og søtevarene som deres opprinnelige kultur har å by på.
Ikke i stedet for det norske - det blir for trangt og spesielt på et lite sted som Drøbak - men i tillegg til og sammen med.
Slik burde det utvidede matkulturbegrepet prege hele Pavelstorget. Både kjøtt- og kjøttvareutsalget, grønnsak- og frukttilbudet - og altså bakeriet - eller konditoriet.
Det er ikke sikkert salget av fremmedkulturelle varer blir så stort, sånn til å begynne med.
Folk er gjerne litt konservative i matvegen og holder seg til det de kjenner.
Men introduseres nye nytt, eksotisk og spennende, kan det kalle på nysgjerrighet og eksperimenteringstrang.
Men da må det markedsføres på en slik måte at folk vet at det finnes. Det er ikke nok å ha det som en hemmelighet bak disken.
Kjennskap skaper vennskap.
Også i matvegen.
Så kom igjen. Nå har dere sjansen. Utvid sortimentet, og gjør Pavelstorget til et internasjonalt marked - i det små.

Ingen kommentarer: