tirsdag 29. juli 2008

Siste allsang på Oscarsborg for i år

Foto: Kow d.e. 290708
Klikk på bildet for å se større versjon

Anders Berger og Vidar Garlie har gledet mange allsangere på terassen ved hotellet på Oscarsborg i sommer. Nå er det slutt for i år.

Forholdene var ikke de beste: Sola bakte nådeløst og gjester som var ute etter mat eller drikke, havnet intetanende midt i allsangen.
Men sangeren Anders Berger fra Kolbotn og musikeren Vidar Garlie fra Mortensrud lot seg ikke vippe av pinnen for det.
Med god visesang, fint akkompagnement og iørefallende mellomspill - og interessante beretninger - fanget de interessen både hos godt voksne som var kommet for å synge, og unge, lett overrumplede restaurantgjester.
Det ble to glade timer.
Nå klaget sangeren riktignok over begynnende influensa og sviktende stemme, men stemmen var utmerket og sangen like så.
Helt til vi kom til "Hildringstimen" av Erik Bye. Da gav trubaduren tapt, men da steppet publikummer Knut Haugen til gjengjeld inn og avleverte en tolkning som ikke lå Erik Bye langt etter. Det var et bravurnummer.
Trubaduren og musikkanten gav oss to timer med musikalsk glede før de takket for seg som allsangledere for denne sesongen. Nå gjenstår bare morgendagens konsert med Bellmann, Taube og Vreswijk på programmet, så blir det stille på terassen for i år.
Men trolig kan vi allerede nå begynne å glede oss til neste sommer.
For som Vidar Garlie sier: Årets allsangaftener og konserter har i likhet med de fire foregående sesongene gitt mersmak. Publikumsoppslutningen til allsangkveldene har variert noe, men konsertene har vært meget godt besøkt. Arrangementene er imidlertid avhengige av været. Selv om man kan trekke under tak når det regner blir ikke stemningen den samme.
I år har imidlertid været vært på arrangørens og musikantenes side - selv om sola til tider har blitt vel nådeløs.
Før neste sesong bør hotellet skaffe parasoller - ikke minst av hensyn til dem som opptrer, men også for å spare gjestene. Det kan bli for for mye av det gode.



Ingen kommentarer: