lørdag 26. juli 2008

Ellen Eikenes i Galleri Creative

Alle foto: Kow d.e. 260708 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Kunstneren Ellen Eikenes fra Ås foran noen av de collagene og maleriene i acryl som hun stiller ut i Creative Galleri.

Ellen Eikenes skaper bilder ved hjelp av ulike teknikker - både tegninger, malerier i olje og acryl, collager - og ulike trykkteknikker, som f. eks. serigrafi slik vi ser det i bilderekka t. v.

Ellen Eikenes er en kunstner med flere jern i ilden.

Med utgangspunkt i erfaringer og opplevelser fra kafeen og galleriet Texas i Ås, har hun en stund arbeidet med bilder fra cafémiljø. Det preger flere av de bildene hun stiller ut i Creative Galleri. Både de store collagene og flere av de grafiske arbeidene. Men her er også familiekoselige bilder som "Bestemor forteller".

Eikenes brøt over tvert og sluttet som førskolelærer etter 13 år i bransjen. Hun tok 3 års kunstutdanning, og de siste 10 årene har hun arbeidet profesjonelt som kunstner, i tillegg til at hun sammen med andre kunstnere i Ås altså har en finger med i café- og gallerivirksomheten på Ås stasjon som Eikenes og hennes kunstner- og galleri-venner leier av Jernbanen.

Ellen Eikenes er et spennende innslag i den rike floraen av Follo-kunstnere som har vokst fram de siste årene.
Utstillingen i Creative Galleri henger oppe til og med 12. august.
Ta en tur innom og se. Det er absolutt verdt det.


"Pikenes Jens" finnes på collage og serigrafi. Han har så vidt vi kan se, få likhetstrekk med en annen Jens som pikene også er glad i.


Ingen kommentarer: