fredag 16. november 2007

To fantastiske Revyer i Drøbak

Herr Redaktør.

Jeg har vært på Revyen. Det vil si på den Studiescenen oppfører. Den var usigelig morsom og velspilt

Den annen, hvor Herr Vestby og hans 31 Drabanter, fyller Rollene, har jeg ikke fått sett ennu. Men den er visst også Fornøyelig!

Det er da fantastisk at et så lidet Sted som Drøbak har to Revyer gående på en Gang. Og med så høy kvalitet. Og så mange Forestillinger.

Studiescenens Revy er mest til Lyst. Det Ensemblet som Herr Vestby leder, har et bredere Repertoir. Her er både Farse, Stilkomedie, Drama og Tragedie. I en og samme Forestilling. Det er ikke dårlig. Slett ikke dårlig.

Studiescenen utgir et udmerket Programblad. Der ser man hvem der har skrevet Tekstene, hvem der har hatt Regien og hvem der optrær i Rollene. Herr Vestbys Revy har – så vidt jeg har kunnet bringe på det Rene – ikke noe slikt Blad. Det er synd. Jeg skulle så gjerne ha visst hvem som har laget Intrigen i deres Skuespill, og hvem der har hatt Regien. Ikke minst det siste.

Det må være dyktige Personer, Herr Redaktør. Utvilsomt meget dyktige Personer. Man ser det ikke bedre på Hovedstadens store Scener. Men altså ak så beskjedne – ja, bent frem lyssky må de være slik de motsetter seg å tre frem for å motta almenhetens Hyllest.

Herr Vestby optrær i Hovedrollen, men træker han i Trådene? Er det han der har lavet Intrigen, og er det han der deler ut Rollene? I så Tilfelde har vi en klar Kandidat til at motta næste års Kulturpris.

Jeg la mærke til at Herr Gunnar Bjerknes Haugen fikk Prisen i år for sine Dirigentferdigheter. Vel og bra, Herr Redaktør. Vel og bra. Men hva forslår Herr Bjerknes Haugens Dirigentferdigheter mot Ferdighetene til den der har svinget Dirigentpinnen over Revymanskabet til Herr Vestby? Og som har ansvaret for denne Revyens bemærkelsesværdige Kvalitet?

Noen av os kjenner igjen Kvalitet når vi ser den, Herr Redaktør. Og her dreier det seg om kvalitet. Her har en Intrigenes Mester og en stor Komediant vært på Ferde.

Bare så Synd at den eller de ansvarlige ikke vil stå frem slik at vi kan gi dem den Hyllest de fortjener.

Ærbødigst
Drøbaksbeboer

Ingen kommentarer: