onsdag 21. november 2007

Dårligere polititjeneste i Follo

Follo politidistrikt skal deles i tre geografiske driftsenheter, foreslår en prosjektgruppe. En av enhetene skal omfatte Ås, Nesodden, Frogn og Vestby. Hvor enheten skal plasseres er ikke klart. Lensmanns-kontorene legges ned, men kanskje kan den enkelte kommune få servicekontor eller politipost. Nyordningen skal være på plass innen 1. oktober 2008.

Det lyder ikke som noe godt forslag. En forutsetning for vellykket forebyggende og oppfølgende politiarbeid er nærhet og lokal tilhørighet. Stikkordet er tilstedeværelse. Samarbeid mellom politiet og lokalmiljøet er ikke bare nyttig, men avgjørende. All ytterligere sentralisering av polititjenesten er derfor av det onde.

Man kan ikke rekne med at hardt pressede kommuner skal kunne ta over oppgaver som lensmannskontoret har i dag. Oppgavene blir liggende uløst.

At reformen vil gi mer penger til annet politiarbeid, betviles ikke. Men slikt arbeid kan ikke finansieres ved å kutte ned på omfanget av og kvaliteten på lokalt politiarbeid. Vi vet hva det vil føre til. Færre utrykninger til ”småting” i utkantene og dårligere oppfølging av saker som angår den enkelte innbygger.

Innen høringsfristen 26. februar, bør Frogn kommune si klart fra at dette liker vi ikke.

W

Ingen kommentarer: