torsdag 29. november 2007

Ja til idrettspark på Seiersten

I forslaget til budsjett for 2008 har det nye politiske flertallet i Frogn kommunestyre avsatt 80 millioner kroner over en treårsperiode til utbygging av Seiersten idrettspark

Flertallet varslet i formannskapet at det ikke ser bort fra at utbyggingen må skje trinnvis. Noe lederen for plankomiteen, Frogn Høyres Dagfinn Danielsen, i følge "Amta" frarådet på det sterkeste.

Til journalist Tore Kubberød i "Østlandets Blad" har Danielsen tidligere sagt at de økonomiske og praktiske betenkelighetene som er kommet til uttrykk, ikke bør hindre utbygging av idrettsparken. Problemene kan løses.

Trafikkavviklingen må kunne løses sammen med Statens Vegvesen som må bære den vesentligste delen av utgiftene Hvis ikke blir idrettsparkutbyggingen så dyr at den ikke kan gjennomføres. Det er imidlertid mulig å søke om midler.

Danielsen er ikke enig i at en realisering av planene vil frata Drøbak skole viktig uteareal, bl.a. en akebakke. Bakken er inne i planene. Dessuten vil kunstisbanen, svømmehallen, kunstgresset og alt det andre, være en berikelse for skolene, sier han.

Det har han selvfølgelig rett i. Drøbak og Seiersten skoler blir nærmeste naboer til smørøyet.

Og trinnvis utbygging eller ikke. Idrettsparken er et ypperlig tiltak. Det er bedre å bygge ut over tid enn ikke å få noen idrettspark i det hele tatt. Her gjelder det å la all prestisje fare. Det burde ikke være vanskelig.

w

Ingen kommentarer: