torsdag 13. mars 2008

Follo legevakt: Formannskapet ikke fornøyd, men alternativt fornøyd likevel

Formannskapet er ikke fornøyd med forslaget til samarbeidsavtale mellom Follokommunene og Aker universitetssykehus om styring av Follo legevakt.

Bente Bjerknes-Haugen mente på vegne av KrF at ”Målsettingen om å etablere et felles akuttmedisinsk mottak er ikke oppfylt. Ei heller den beskrevne visjon om ”en gang ett sted”. Hun ville derfor forhandle fram en ny avtale som er mer i samsvar med den opprinnelige målsettingen. Dette sluttet formannskapet seg til.

Men samtidig vedtok det at ”Rammeavtale og ytelsesspesifikasjon godkjennes og legges til grunn for samarbeidet med Aker Universitetssykehus (AUS).” Altså den avtalen som ikke oppfyller målsettingen.

Ordførermøtet gis fullmakt til å foreta mindre ikke prinsipielle endringer i avtalen dersom det blir nødvendig etter kommunestyrenes behandling av saken, har formannskapet vedtatt.

Det er greit at man vil ha et sekundært synspunkt klart hvis det primære ikke skulle få tilslutning fra de andre kommunene, men man kan ikke i samme vedtak både si at målsettingen ikke er oppfylt, og at rammeavtalen godkjennes bare ordførermøtet ikke gjør store, prinsipielle endringer. Frogn ønsker jo store prinsipielle endringer. Nemlig en ny avtale.

Nåværende Follo legevakt IKS avvikles fra 01.06.08 eller så snart det praktisk lar seg gjennomføre.

Formannskapet mener at åpningstiden for legevakta ikke skal utvides. Hvorfor er vanskelig å forstå. Legene er motvillige, men publikum vet at det er vanskelig å få hjelp fra primærlegene stenger til legevakta åpner klokka 18.00.

Som hittil gjelder det å passe på at man ikke brekker beinet eller får hjerteinfarkt klokka 1700.

Ingen kommentarer: