torsdag 6. mars 2008

En særdeles uheldig uttalelse av Thore Vestby

Østfold fylke trenger nytt sykehus. Etter mye om og men er man kommet fram til en lokalisering som politikerne har klart å bli enige om. Nå kjemper de for å få realisert planene. Men helsemyndighetene lager stadig vanskeligheter.

I denne situasjonen tramper Frogns ordfører, Thore Vestby, inn på banen, og ber om ny lokalisering. Det er for langt for folk fra Follo å reise til Kalnes i Sarpsborg, mener han i følge NRK Østfold. Hvis Follofolk skal bruke sykehuset, bør det ligge nærmere Follo.

Thore Vestby forstår antakelig ikke hvilken skade han gjør. Nå har Follosykehuset nettopp forsvunnet i tåkeheimen, og da finner Thore Vestby tiden inne til å stikke kjepper i hjulene for nytt sykehus i Østfold. Uttalelsene hans er selvfølgelig gefundenes fressen for dem som ikke ønsker noe nytt sykehus. Eller ønsker å få det utsatt inn i en usikker framtid. Og dem er det en del av.

En ny lokaliseringsdebatt vil skyve byggingen av nytt sykehus i Østfold ut i det uvisse. Hvem er tjent med det? Ikke befolkningen i Østfold. Og ikke befolkningen i Follo heller.

Det er ikke avskrekkende langt fra Follo til Sarpsborg, og vegene er usedvanlig gode. Og hvis man skulle flytte sykehuset nærmere Follo, ville jo folk fra Haldendistriktet og Indre Østfold få lengre veg. Er det bedre? For meg lyder det som kynisk egoisme.

Folloordførerne burde gå sammen og få fart på byggingen av nytt sykehus på Kalnes i Sarpsborg. Det vil tjene befolkningen i Østfold - og Follo.

Thore Vestbys utspill er en beklagelig avsporing som kan få meget uheldige konsekvenser.

Vi får håpe at Helse Sør-Øst vender det døve øret til.

Ingen kommentarer: