torsdag 14. mai 2009

Kirkeveien: Maset har hjulpet!


Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Øverst: Kirkeveien går like forbi Økern (helt t.h. i bildet) og Bjerke.
I midten og nederst: Grusvegen er som regel i en miserabel forfatning. Den forårsaker støvplager og fillerister biler. Å kjøre til kirken og kirkegården er ofte en prøvelse.
Nå skal det bli bedre forhold i Kirkeveien.
Etter utallige henvendelser gjennom mange år fra oppsittere og andre, og etter iherdig gnåling de par siste årene fra DrøbakNotater, har fylkeskommunen gått med på at det legges fast dekke fra Bjerke til Stubberudveien.
Det faste dekket kommer m.a.o. til å opphøre om lag 200 meter før man kommer til kirken.
Fra Stubberudveien, forbi kirken og Froen gård og fram til bakken ned mot Årungen, skal grusdekket beholdes som et ledd i bevaringen av det kulturminnet som den gamle vegen er.
Men arbeidene fram til Stubberudveien skjer ikke umiddelbart. Brukerne må smøre seg med tålmodighet.
"Det er usikkert om veien med asfaltering vil bli fullført i år," sier Ole Kirkeby i Frogn kommune til DrøbakNotater.
"Det skal brukes egne driftsmidler," kan han fortelle. "Dette er kostnadsberegnet til ca.1 mill. kroner, så vi er avhengige av at nødvendige bevilgninger er på plass før pengene brukes."
Kjøringen av bærelagsmasse til depot vil foregå i løpet av sommeren, mens selve utleggingen av bærelaget vil foregå etappevis. Når dette foregår, vil veien i perioder være stengt for gjennomkjøring.
Kirkeveien er av stor kulturhistorisk verdi.
"Fylkeskulturmyndighetene skal derfor følge arbeidene på nært hold. Eventuell registrering og utgravinger av mulige historisk interessante funn , kan erfaringsmessig ta tid," sier Kirkeby.
Det kan altså ta tid før forbedringene er på plass.
Men den som venter på noe godt, ... osv.

Ingen kommentarer: