torsdag 19. februar 2009

Ingeborg Lacey Lane er død

Ingeborg Lane døde i går kveld nesten 100 år gammel. Hun ble 99 år og 10 måneder.
Ingeborg Lane som i Drøbak vel er mest kjent som Ingerborg Ihle og Drangsholdt har satt varige spor etter seg i Drøbaks og Frogns historie.
Hun var en av to som opprettet og drev kåpefabrikken ILNI som betydde arbeidsplasser og inntekter for Frogn og Drøbak kommuner, og hun drev senere dokkefabrikk i Varmbadet i Badeparken.
Fru Lacey Lane syntes at hun hadde mye å takke Drøbak for.
Den gamle bykommunen Drøbak og dagens Frogn har også mye å takke henne for.
I mange år har gallionsfiguren hun skaffet, prydet familiens hus i Båthavna, og etter hvert blitt et varemerke for kystbyen og et kjært fotomotov for dem som besøker vår vesle perle ved Oslofjorden.



Havfruene i Båthavna er skjenket til kommunen av Ingeborg Lane
(Foto: Kow d.e.)




Mindre oppmerksomhet vekker ikke Reidar Finsruds tre havfruer som også er å se i Båthavna. Denne skulpturen har Ingeborg Lacey Lane tatt initiativet til, bekostet og skjenket til Drøbak i takknemlighet.
I og med Ingeborg Lanes bortgang har et generøst hjerte sluttet og slå og en varmhjertet Drøbaksentusiast har lagt ned vandringsstaven.
Mennesker som lever så lenge som Ingeborg Lane gjorde, har ingen samtidige, men selv om de hun samarbeidet med og hadde i sitt brød, for lengst er borte, er Ingeborg Lane ikke glemt.
Det vil hun heller ikke bli for gallionsfiguren og havfruene vil forsette å minne oss om hva hun betydde for stedet og menneskene som bodde - og bor - her.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hun kommer til a bli sterkt savnet! Hun var en sterk men veldig givende person og jeg kommer til a bruke alle hennes gode råd i den nermeste framtid.