mandag 2. februar 2009

Ikke lag vansker for Akvariet


Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene og se større versjon

Fergeselskapet vil utvide, og Akvariet mister rommet med "berøringsbassenget". La oss håpe at kommunestyret rydder opp.

Drøbak Akvarium er etter hvert blitt en viktig del av det Drøbak kan by besøkende.
Man skulle derfor tro at kommunen ville legge forholdene best mulig til rette for at akvariet skulle kunne holde det gående. At det skulle få anledning til å konsolidere og utvide virksomheten.
Formannskapet har imidlertid – overraskende nok – bestemt at Akvariet skal måtte gi fra seg rommet med ”berøringsbassenget” til Fergeselskapet, og at det skal få et annet rom i stedet.
Rådmannen innstilte på at Akvariet både skulle få beholde de rommene det har, og få mer rom i tillegg.
Det var formannskapet imidlertid ikke enig i.
Etter som bassengrommet er et rom med tekniske installasjoner, vil det koste å omdisponere det, og akvariet påføres helt unødvendige utgifter hvis de skal installere bassenget i et nytt rom.
Man skulle tro at Fergeselskapet ville være lettere – og billigere – å flytte på enn Akvariet.
Selvfølgelig forstår vi at selskapet gjerne vil ha det rommet som ligger nærmest de arealene det har fra før, men slik forholdene nå en gang er, vil det være en dyr og upraktisk løsning.
Med mindre det da er Fergeselskapet som skal betale for demonteringen og innredningen av nytt rom for ”berøringsbassenget”.
Man kan spørre seg om bygget som i dag bl.a. huser Akvariet og Fergeselskapet i sin tid ble tatt i bruk etter en betryggende prosedyre, men i dag står kommunen over for et fait accompli.
Akvariet er der, og det er blitt en turistattraksjon.
Nå har kommunen bare en ting å gjøre: Å gi Akvariet optimale forhold slik at det best mulig kan fortsette å fungere som en magnet på unge og eldre.
Når kommunestyret kommende mandag skal behandle en interpellasjon om saken, bør det bli enige om å sette saken på saklista på ordinær måte slik at den kan bli tilstrekkelig belyst og kan få den behandlingen som den fortjener.
Formannskapets vedtak bør ikke bli siste ord i saken.

Ingen kommentarer: