søndag 7. desember 2008

Ikke ta bort gratistida på Bankløka!


Foto: Kow d.e.
Klikk på bildet for å se større versjon

La ordningen være som den er. Det er best for alle parter.

Nok en gang leker politikerne i Frogn med tanken på å gjøre Bankløkka til melkeku.
Vi har slått ned på slike ukloke tanker før - se innlegget Forsvinner gratisparkeringen? - og vi gjør det igjen.
For det første: Hvis det blir blir parkeringsgebyr på Bankløkka fra første minutt, kommer inntektene til å svikte. Man kan godt innbille seg at folk ikke bryr seg om at de må betale noen usle kroner for å stå parkert, men det gjør de. All erfaring viser det. Hvorfor skulle kjøpesentrene ellers gi avkall på parkeringsavgifter?
For det annet: Handelstanden i Drøbak, som har mange nok problemer fra før, mister kunder som foretrekker gratisparkering ved kjøpesentrene. Det kan føre til nedleggelser og forretningsflukt. Hvis det ikke er et ønskelig scenario, bør man begrave tanken om utvidet avgiftsbelastning i stillhet.
For det tredje: De som har nødvendige ærender i Drøbak Sentrum, får en ekstra utgift. Hvordan reagerer de da? Er politikerne virkelig villige til å ta sjansen?
For det fjerde: Avgifter fra første minutt strider mot alle de forutsetningene som lå til grunn da avgiftsordningen ble innført, og vil av mange bli oppfattet som "løftebrudd".
Hensikten var å hindre at pendlerne - og de som har sitt virke i Drøbak - skulle sette fra seg bilen om morgenen, oppta parkeringsplassene hele dagen, og hente bilen igjen ved arbeidsdagens slutt. Målet var sirkulasjon. At flere slapp til.
Og det har man klart med den ordningen vi i dag har.
Men nå vil formannskapsflertallet tjene penger.
La oss håpe at flertallet i kommunestyret har hørt eventyret om gåsa som la gullegg, at det har forstått poenget, og at det derfor kommer til et annet og mer fornuftig resultat enn formannskapet gjorde.
Det er ingen skam å snu.

Ingen kommentarer: