mandag 8. desember 2008

Glatt og vått i Drøbak

Alle foto: Kow d.e. 081208 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Folk som kommer til Drøbak og parkerer på Bankløkka, bør være godt skodd. Isen er speilblank og glatt og vanndammene dype. Her burde is og sørpe vært skrapt opp og kjørt bort, så asfaltdekket fikk en sjanse til å tørke opp. Å gå her for folk som er over sin første ungdom, er en risikosport.



Men da kan man gå på gangvegen langs Kirkegata, ikke sant? Det er det neppe særlig hjelp i, for der er det om mulig enda glattere, og det er langt mellom "gruskornene". Det beste er nok å gå i gata hvor det er bart. Sjansene for å bli skadd i trafikken er trolig bare en brøkdel av sjansene for å gå over ende og skade seg på Bankløkka eller gangvegen.

Og slik så det ut på torget i dag tidlig. Rene skøyteinsen. En måke våget seg utpå, men til og med den hadde vondt for å holde balansen. Her burde det ha vært måker av et helt annet slag, pluss masse grus eller singel.

Også gangvegen forbi biblioteket kunne trengt å bli strødd. Joda, det er strødd der, men meget sparsomt. Den som har ansvaret for strøingen, må legge på så rikelig at friksjon oppnås. Det er det som er hensikten med strøing. Det skal ikke strøs for syns skyld.
Selvfølgelig blir det mye som må feies opp når isen er gått, men det er bedre at man må feie, enn at folk brekker armer og bein.

Ingen kommentarer: