tirsdag 7. februar 2012

Vaffelhjertekonge fra Drøbak

Foto: Pål Kr. Andreassen, Moss Avis ©
Bildet er brukt med fotografens tillatelse

Klikk på bildet for å se større versjon

Øyvind Morris Faye fra Drøbak selger vafler i Moss. Her sammen med daglig leder av vaffelbutikken, Camilla Johannesen.


Moss er vaffelbyen.
Der spiser de til og med pølse i vaffel.
Denne vaffelinteressen har Øyvind Morris Faye fra Drøbak tatt konsekvensen av.
I varesenteret Amfi Moss har han etablert vaffelutsalget "5 Hjerter".

Vaffelkjede
Moss Avis har laget reportasje på saken.
Avisa konstaterer at 96 prosent av Norges befolkning spiser vafler, og at Faye ikke har tenkt å la det bli med vaffelbutikken i Moss.
Han tar sikte på å etablere liknende utsalg i andre kjøpesentre.

Vaffel er ikke bare vaffel
For de fleste er en vaffel et enkelt bakverk med syltetøy eller ost.
Slik er det ikke for vaffelhjertekongen fra Drøbak.
Han har gått systematisk til verks for å finne den beste røra og de beste vaffelrettene.
Et prøvepanel har smakt seg fram til varianter som grov vaffel med salat, vaffel med tzatziki, vaffel med spekskinke, vaffel med kylling osv.
Men ikke pølse i vaffel, kan Moss Avis fortelle.
Denne Mossespesialiteten får du ikke i "5 Hjerter".

50000 vafler
Faye er ikke skuggeredd.
Han har satset sparepengene på prosjektet.
Men han regner med suksess og håper på å selge 50000 vafler i året.
Om forhåpningene skal bli innfridd, er trolig en smaksak.
Faller vaflene i smak, og holdes prisen på et fornuftig nivå, kan nok vaflene få bein å gå på.
Men trolig bør vaffelselgeren kjøpe inn syltetøy så det holder.
Folk er nå en gang konservative og tro mot tradisjonene, så trolig vil de fleste foretrekke nystekt, varm vaffel med syltetøy på.
Om vaffelhjertekongen fra Drøbak planlegger å opprette et utsalg på hjemstedet, forteller han ikke noe om.

Ingen kommentarer: