søndag 30. august 2009

Politikk på torget


Foto: Kow d.e. 290809 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Over: De politiske partiene var på plass, men ved 12-tiden var publikum ennå ikke kommet seg til sentrum. Ordføreren tar energisk sikte på en potensiell velger som krysser torget.
Nederst: Statsråd Bård Vegar Solhjell lesker strupen etter å ha talt engasjert til heller fåtallige tilhørere.

Det var de politiske partiene som dominerte Drøbak torg i går.
Selgerne med frimarkedsboder kom helt i bakgrunnen - i dobbelt forstand.
Mer anonyme partimedarbeidere og lokale politiske størrelser fallbød sitt politiske budskap til et heller fåtallig publikum.
Men oppslutningen økte trolig etter som folk kom i gang med den siste lørdagen i august, som viste seg - trolig til de flestes overraskelse - å bli en solfylt, fin Drøbakdag, dog med sterk vind i kastene, en fjord som gikk i skjorteermene, og også ellers med et tydelig høstlig anstrøk.
Det var flere ledige plasser på Bankløkka da vi kom, men mange som stod på vent da vi forlot plassen et par timer senere, ved 2-tiden. Det er slutt på den tiden da torget og Drøbak ble tømt klokka 1400.
På torget var det altså de lokale partiene som forsøkte å skape interesse for sitt alternativ.
Bare SV stilte med et rikspolitisk "ess".
Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell talte engasjert til folket og stilte etter talen litt overrasket - og synlig tvilende - opp for DrøbakNotater som ville ha bilde. Hva var nå dette for noe?
Selv en lys levende statsråd var ikke nok til å få Frogns innbyggere fram fra dynene og ut på torget så tidlig som ved 11-12-tiden på en solfylt lørdag, men de lokale størrelsene så ut til å ha det koselig nok.
I mangel av potensielle velgere, underholdt de seg med hverandre. Martin og Terje pratet og pratet, familien Bjerknes Haugen betjente KrFs stand, Hoel var på plass hos Senterpartiet, og selv fikk vi en hyggelig prat både med Kjell fra SV, Berit fra Venstre og Jens Petter, Hege og Niklas fra Arbeiderpartiet.
Men vi stemmer nok som vil alltid har gjort.
Det gjør trolig de fleste andre også. Brosjyrer og misjonerende partirepresentanter overbeviser sikkert ikke så mange.
Men virksomheten skaper miljø.
Og er en viktig del av det demokratiske arbeidet.
Derfor håper vi at partiene legger inn høygearet de to neste lørdagene, stiller opp på nytt og gjør noe ekstra for å få folk til å møte opp.
Slik at publikum - dvs. velgerne - gjør bestrebelsene verdt anstrengelsene.
Det fortjener partiene og demokratiet -og det fortjener Drøbak sentrum.

Ingen kommentarer: