fredag 16. januar 2009

Sjøtorget: Ikke kast penger i sjøen!

Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Hva skal Sjøtorget brukes til? Hvorfor skal "Skilthuset" i bakgrunnen rives? Arbeiderpartiet lanserte i sin tid spennende planer for området. Før planene for framtidig bruk er klare, bør det ikke brukes penger på "opprusting" som mister verdi når stedet blir bygd ut.

Sjøtorget står på vent.
Det er ikke bestemt hva det skal brukes til i framtiden, men det finnes leieavtaler for bruken av området slik det er i dag.
26. november i fjor utsatte formannskapet saken, som kommer opp til behandling i formannskapsmøtet 21. januar.
Rådmannen innstiller på at det inngås avtale med ferjeselskapet Drøbak-Hurum-Svelvik AS og Stiftelsen Drøbak Akvarium om leie av lokaler.
For øvrig foreslår rådmannen at Stiftelsen Drøbak Akvarium får et driftstilskudd på kr. 150.000 for 2008.
Så langt virker innstillingen grei - så fremt interessemotsetningene mellom brukerne kan bilegges - men i tillegg inneholder den et forslag som det ikke er lett å bli klok på.
Der heter det: Forslag til tiltaksgjennomføringer avklares i forbindelse med økonomidiskusjoner knyttet til investeringer våren 2009 i formannskapet/kommunestyret.
Og lenger nede er følgende tiltak foreslått:
"Riving av skilthus kr 100.000, fjerning av bilvekt kr 105.000, trafikktiltak i Havnegata (skilting og fortau) kr 160.000, gangbane mellom molo A og kai på Sjøtorget (utkraget gangbane på vegg mellom molo A og kaia på Sjøtorget) kr 315.000, oppgradering av eksisterende bygg kr 750.000, oppgradering av kaidekke kr 900.000 og skilting for DA (Drøbak Akvarium) i henhold til avtale kr 50.000. Sum kr 2.580.000."
Er dette tiltak som er vedtatt, og i denne omgang skal finansieres, eller er det forslag om tiltak som de folkevalgte skal ta standpunkt til?
Vi liker å ha det pent rundt oss, og ønsker at besøkende skal møte et presentabelt Drøbak, men er fjerning av "skilthus" og bilvekt og bygging av gangbane til molo A og oppgradering av kaidekke oppgaver som bør prioriteres? I den aktuelle økonomiske situasjon?
Og er det riktig å fjerne ”skilthuset” og vekta og koste en million kroner på kaidekket før en vet hva som ellers skal skje med området?
Her bør politikerne ha is i magen og hvile på årene til de vet hvilken retning de skal ro i.
Sett pengene i varige verdier.

Ingen kommentarer: