søndag 2. august 2009

Yrende sommerliv i Drøbak

Foto: Kow d.e. 010809 ©
Klikk på bildene for å se større versjon


Torget var smekkfullt av frimarkedsboder og skuelystne (øverst), utenfor det Gamle Bageri var det ikke en ledig plass å oppdrive (midten) og i Varmbadet stilte bl.a. Eva Voll ut i Norgest vakrest beliggende galleri (nederst).

Etter uker og dager med regn og lave temperaturer, dukket sola fram og gav oss en sommerdag av den sorten som får oss ut av hiet og ut blant folk.
Bl.a. til Drøbak sentrum.
Sjelden har vi sett så mye folk i Drøbak.
Forrige gang må ha vært 17. mai. Det var folk over alt.
Torvet bugnet av tilbud om ditt og datt, og publikum visste å sette pris på aktiviteten. Om de handlet så mye, er usikkert, men folk stod og gikk tett i tett, og uteserveringene var fulle til siste sitteplass - både ved Handelshuset, kiosken, pizzarestauranten - og ikke minst det Gamle Bageri.
Også i Niels Carlsens gate og nedover i Storgata var det godt med folk og vanskelig å finne sitteplass i friluft ved serveringsstedene, og "Velhaven" var smekkfull.
Det samme var Bankløkka, så vi kjørte til Seiersten og tok Tøffetoget fram og tilbake til sentrum.
Men det omtaler vi annet sted.
Bare i Båthavna var det - paradoksalt nok - ikke smekkfullt. Der kunne man sette seg nedpå så vel blant Rudi Kreuls vakre blomsteroppsatser som ved kiosken.
Det "luftet" litt - kanskje det er forklaringen - men den som ikke er altfor "frøsen" kunne nyte sol og sjø og frisk luft og synet av livlig båttrafikk i havna og på fjorden. Bl.a. en smekkfull ferje til Oscarsborg og Jacobine på veg ut med forventningsfulle turister
Altså: Riktig en Drøbakdag.
Og på en slentretur gjennom Badeparken kunne vi konstatere at mange ikke lar seg skremme av litt vind når sola først overøser oss med sine livgivende stråler. Krakker, knatter og gressbakker var fulle av store og små som nøt den vakre sommerlørdagen.
I Varmbadet satt Ivar Høivik i relativt ensom majestet og viste fram utstillingen av bilder og keramikk. Den stenger i dag.
Og på kirkegården var det stort oppbud av medlemmer av familien Eek Larsen som hadde slektsstevne, og deretter skulle samles til et bedre måltid og utveksling av opplysninger og minner på Heer Grendehus.
Da vi ved 1600-tiden tok Tøffetoget tilbake til Seiersten, var det fortsatt liv og røre på Torget, og uteserveringene var fortsatt fulle.
Kan man bedre ha det enn en solfylt lørdag i Drøbak når høsten ligger på lur på kalenderen?

Ingen kommentarer: