onsdag 19. august 2009

Fin første skoledag på Heer skole

Foto: Kow d.e. 190809 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Skolens elever og lærere ønsket nykomlingene velkommen med flagg og sang. Finere start på skolevegen kan man ikke få.
Inspektør Terje Tjelle roper opp, og elever som allerede har funnet sin plass i rekkene, venter spente og forventningsfulle på å komme inn. Vil de få bøker? Og lekser?

Oj, sitte på gulvet, det er jo nesten som i barnehagen. Men snart begynner alvoret.

I dag fikk Heer skole 40 nye elever.
40 forventningsfulle førsteklassinger, som møtte skolen med sommerfugler i magen, men også med glede og forventninger til alt dette nye og ukjente som de står over for. Og skal bli kjent med. Etter hvert.
Blant annet alle barna og de voksne som de skal lære å kjenne.
Oppstarten var den aller beste.
Mens alle ventet på at klokka skulle bli 0900, var det levende musikk - plugged og spilt av skolens lærer Reidun Øvergaard - og så stilte alle skolens øvrige elever med lærere ved inngangen med norske flagg og sang for de nye.
Det var en riktig knallvelkomst - som uten tvil frydet førsteklassingene, men også framkalte glede - og en og annen tåre i øyekroken - hos foreldre og besteforeldre og alle som var møtt fram for å bivåne denne store stunden for dem som nå tar fatt på den lange reisen gjennom lærdommens rike.
For å lære å lese og skrive og regne - og litt til.
F.eks. for å bli gagns mennesker, først i det lille samfunnet og så i det store.
Å hjelpe de små menneskene på utviklingsvegen dit, er skolens store oppgave.
Etter velkomstsangen ønsket rektor velkommen, og presenterte de lærerne som skal ha ansvaret for årets førsteklassinger, og de øvrige nøkkelpersonene som elever og foreldre bør kjenne til, og så kom det øyeblikket mange hadde gledet seg til - og noen kanskje hadde gruet litt for.
Inspektør Terje Tjelle ropte opp. Hver enkelt elev måtte komme fram med eller uten en trøstende hand å holde i, og rektor Mette Skaarnes og kontaktlærerne hilste på de små forventningsfulle med et håndtrykk og noen vennlige ord.
Etter at Kristian Hole hadde laget sine tradisjonelle fanfarer på tam-tam-tromme, og alle foreldrene og besteforeldrene og andre interesserte hadde tatt de bildene de ønsket, marsjerte elevene i lang, lang rekke inn i undervisningsrommene hvor også de pårørende etter en stund fikk slippe inn for å se hvor og hvordan de nye elevene skal tilbringe dagene framover.
Og etter en ny runde med bilder og beundrende og litt vemodige blikk, trakk de voksne seg tilbake og overlot de nyslåtte skoleelevene til seg og sitt, og til de lærerne som de hadde betrodd det mest dyrebare de har.
Skolehverdagen kunne begynne.
Og etter dagen i dag, følger mange, mange nye skoledager.

Ingen kommentarer: