tirsdag 29. april 2008

Dansk ryggekunst i Drøbak


Foto: Kow d.e. 290408 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Sjåfør Frank Dithmer rygget denne store lastebilen på plass mellom blomster og parkerte biler uten å komme bort i noe som helst. En utrolig prestasjon.

Drøbak er ikke laget for store kjøretøyer. Og når parkerte biler fyller gater og plasser blir det ekstra vanskelig for den som har som oppgave å manøvrere seg fram.
Tirsdag ettermiddag kom en lastebil fra Horsens i Danmark til Drøbak for å levere varer til Esbjug Møbler i Bankbygget i Storgata. For å få de tunge varene ut og over på lager, måtte bilen rygges fram til lasterampen mellom parkerte biler og utstilte blomster.





Sjåfør Frank Dithmer utførte ryggekunst av solid merke. Både bloggeren og flere andre stod måpende med hjertet i halsen og ventet på at det skulle smelle. Men Dithmer klarte brasene.









Egentlig var det en umulighet. Men sjåføren, Frank Dithmer, fra møbeltransportfirmaet GM-ITM fra Horsens i Danmark, gjorde det umulige. Trygt og sikkert lirket han den store bilen på plass med minimal margin. Uten å forårsake en skramme.
Når DrøbakNotater tar bilder lurer han på hva de skal brukes til, og når han får høre om bloggen, vil han straks ha adressen. Nedskrevet og tydet slik at han kan slå opp når han kommer hjem.
- Jeg skriver at dette var Dansk ryggekunst i Drøbak.
- Godt, så skal jeg vise det til min arbeidsgiver, GM-ITM. Det kan jo være bra at de får å vite hva som foregård her ute.
- GM-ITM hva er det?
- Det er et spedisjonsfirma som distribuerer møbler.
Sier Frank Dithmer og begynner å bære inn møblene.
Når det er gjort, skal bilen ut igjen. Samme trange vegen. Vi får håpe at det går like bra. og det gjør det nok. For Frank Dithmer kan jobben.

Inn mellom parkerte biler og utstilte blomster rygget Frank Dithmer den store lastebilen på plass. Det må ha vært en nervepirrende manøver. I alle fall var det nervepirrende for oss som så på - fulle av beundring, og kanskje litt forskrekkede inntil vi så at alt gikk bra.

1 kommentar:

torben pedersen sa...

sådan er det med danske chauffør de kan rygge ind nesten alle steder,