tirsdag 22. april 2008

Ottarsrudgropa venter på skrotet ditt

Foto: Kow d.e. 190408 ©
Klikk på bildet og se større versjon

Mannskapene som tar seg av skrotinnsamlingen har de senere årene satt containerne på et lavere nivå slik at det er mulig å kaste skrot i dem uten å forløfte seg. Omtenksomt og praktisk. Vi håper at de ordner det på samme måten under aksjonen neste uke.

Mandag 28. april begynner årets skrotaksjon. Fram til 2. mai gir kommunen deg mulighet til å levere skrot og annet avfall i gropa på Ottarsrud. Men 1. mai er det selvfølgelig stengt.

Mottaket er imidlertid bare åpent om kvelden. Det åpner klokka 17.00 og stenger klokka 20.00. Det gjelder å passe på anledningen for trengselen pleier å være stor.

Men du kan ikke komme med hva som helst. Hageavfall skal til fyllplassen på toppen av Ottarsrudbakken, som vanlig, og hvitevarer som kjøleskap og frysere, samt annet elektronisk materiell – for eksempel radio, TV, data og elektronikk - må leveres på gjenvinningsstasjonene. Eller der hvor de selger slike varer.

Sterkt forurensende gjenstander, som for eksempel bildekk og trykkimpregnerte materialer, må også leveres til spesialmottak etter vanlige regler. Det samme gjelder maling, olje og andre kjemiske forbindelser.

Og så kan du ikke komme med ubegrensede mengder. Det er skrot i rimelig omfang fra private husholdninger som du kan kvitte deg med i løpet av aksjonen. Begrenset til varebil eller bil med tilhenger, som kommunen uttrykker det. Sånt som ellers opptar plass som du gjerne skulle ha brukt til noe annet. Eller som er blitt defekt og ubrukbart.

Folk er flinke til å rydde og kaste. Noen kanskje for flinke. Mye kunne vært brukt fortsatt eller gitt til loppemarked for gode formål slik at det kunne komme til nytte. Gjenbruk er bra. For miljøet og menigmanns økonomi. Så tenk før du hiver! Men hiv skrot.

Også slik skrot som du finner i naturen. Noen vil sikkert innvende at de ikke er vaktmestere og renholdsarbeidere for andre, men vi har alle nytte av at det blir ryddet opp. Også utenfor vår egen tomt. Og de som slenger fra seg skrotet sitt i skog og mark, rydder helt sikkert ikke opp etter seg. Enten tar du og jeg oss av det, eller så blir det liggende der. Og neste uke kan vi kaste det i gropa.

Innleveringen under skrotaksjonen er gratis.

1 kommentar:

Anonym sa...

Er så enig i at dette er en god service fra kommunen, og at de ansatte fortjener skryt for god innsats.

Men det er verre med folkeskikken og lovlydightene til flere av oss om benytter oss av dette tilbudet.

Selvfølgelig kunne jeg sagt mye om køkultur og tålmodighet, men der er det desverre ingen andre "lover" enn god gammeldags folkeskikk man forbryter seg mot.

Det som er vesentlig verre, er alle de trafikkfarlige situasjonene som oppstår fordi folk kjører med usikret last og gamle defekte hengere. Her burde politiet og trafikkmyndighetene kjenne sin besøkelsestid, og stille mannssterke opp og kontrollere.