søndag 27. april 2008

Hustrig vårsøndag i Drøbak

Nei, i dag var det ikke mye sommerstemning i Drøbak. Gradestokken viste riktignok 10 grader, men en sur og kald vind gjorde alt den kunne for å gjøre været så utrivelig som mulig. Periodisk regn gjorde ikke situasjonen bedre.

Men ikke alle hadde krøpet i hus. En mann med hund spaserte ensom i Storgata, og det var folk utenfor Narvesenkiosken, og i Torggata, og Torgbua var åpen for den som måtte ønske en avis eller noe varmt i livet.

Åpen var også kiosken på Molo B.

- Ja, vi har åpent, sier Solfrid Spansk, som står smilende og blid i luka. Hun må imidlertid vedgå at det har vært få kunder. Været innbyr ikke akkurat til å sitte ute og kose seg. Dessuten er det tidlig ennå, sier hun. Men åpent har de. Det kan publikum stole på.

Og den holdningen burde flere ha. Hvis folk skal innkalkulere Drøbak i planen for sandagsutflukter, må de ha mulighet til å komme inn i butikkene. Kanskje nøyer de seg i første omgang med å kikke på varene, men hvem vet. Kanskje kommer de i gjen.

En ting er i alle fall sikker: Kommer folk på besøk til turistbyen Drøbak og møter stengte dører, foretrekker de andre reisemål. Da kan det ta tid før de kommer igjen.

Ingen kommentarer: